Majci zlostavljane djevojčice nakon njene smrti prijeti do 15 godina zatvora

1
Radiosarajevo.ba
Majci zlostavljane djevojčice nakon njene smrti prijeti do 15 godina zatvora
Foto: Ilustracija / Tragedija u Zagrebu uzdrmala region

Nakon što je pretučena djevojčica (2,5) danas poslijepodne izgubila bitku za život u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, njenoj majci sada prijeti 15 godina zatvora, piše 24 sata.

Njeni biološki roditelji su u zatvoru. Majka je prvooptužena i tereti se za pet krivičnihh djela povrede djetetovih prava i nanošenja teške fizičke povrede. Oca se tereti za četiri krivična djela teške povrede djetetovih prava.
Mirela Šmital, državna advokatica oglasila se oko tog slučaja.

“S obzirom na novonastalu okolnost, doći će i do izmjene kvalifikacije krivičnog djela za koje se osumnjiči ženska osoba”, rekla je Šmital i dodala kako će majku djevojčice teretiti za teške fizičke povrede sa smrtnom posljedicom.

Podsjetimo, ljekari su se danima borili za život djevojčice koju je majka u srijedu dovela u bolnicu u Novoj Gradiški. Majka je doktorima rekla da je djevojčica pala, ali ubrzo je otkrivena strašna priča.

Odmah po dolasku ljekari su posumnjali u majčinu priču. Curica je, osim teških povreda glave, imala i modrice po tijelu različite starosti te svrab. Sumnja se da se zlostavljanje odvijalo od novembra 2020. do 31. marta 2021.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije