Jelena Veljača: Treba zabraniti život maloljetnika s osuđenim nasilnicima

0
Radiosarajevo.ba
Jelena Veljača: Treba zabraniti život maloljetnika s osuđenim nasilnicima
Facebook / Jelena Veljača

Jelena Veljača, glumica i aktivistica na svom Facebook profilu objavila je status, nakon što je bolnica u Zagrebu potvrdila kako je zlostavljana djevojčica preminula.

Kao suosnivačica inicijative "Spasi me" koja je nastala prije dvije godine nakon tragičnog događaja na Pagu, Veljača je istakla kako je dogovorila sastanak s Josipom Aladrovićem, hrvatskim ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

U nastavku prenosimo poruku koju je Veljača objavila sinoć: 

"Policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udaraca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanja, a na Uskrs i izgubila bitku za život.

Socijalna radnica je bila tamo svaki tjedan. "Ništa nije upućivalo".

Malena je umrla danas.

Kako kaže naša Ana Pecotic: treba naložiti da se dostavi popis svih obitelji u kojima je itko ikad osuđen za nasilje i informacija gdje se nalaze djeca, da li s nasilnikom/nasilnicom. Treba ZABRANITI život maloljetnika s osuđenim nasilnicima. To će #spasime tražiti u utorak, 6.4. u 13, kad imamo sastanak s ministrom Aladrovićem, kao i otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom “stručnom” timu iz Nove Gradiške. Osobno mislim da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor", poručila je Veljača na svom profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije