"Uvijek ste dobrodošli": Predsjednik Opštine Herceg Novi pozvao građane BiH i Srbije

Radiosarajevo.ba
"Uvijek ste dobrodošli": Predsjednik Opštine Herceg Novi pozvao građane BiH i Srbije
Foto: Opština Herceg Novi / Stevan Katić

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osuđuje odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Kako smatra, ova odluka je već napravila štetu, ne samo Herceg Novom, već i cijelom primorju, izvještava RTCG.

"Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovocira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama", kaže Katić.

Kako je dodao, najveći broj turista dolazi u Herceg Novi iz BiH i Srbije, pa smatra da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

"Pitanje za Vladu Crne Gore je gdje je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana", kazao je Katić, poručivši da su građani Srbije i BiH uvijek dobrodošli u Herceg Novi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije