Reakcija na odluku Crne Gore: Dodiku se opet priviđa da je RS država

Radiosarajevo.ba
Reakcija na odluku Crne Gore: Dodiku se opet priviđa da je RS država

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik reagirao je na odluku Crne Gore da 1. juna otvori svoje granice za građane devet država, među kojima nisu Srbija i BiH.

Umjesto BiH, Dodik vidi građane RS-a (i Srbije) kao žrtve odluke Vlade Crne Gore iako nigdje nije naznačeno da su granice zatvorene samo za žitelje manjeg bh. entiteta.

"Odluka Crne Gore da ostavi zatvorenim granice za Srbiju i Republiku Srpsku je pokušaj i kalkulacija vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji. Ne može se oteti utisku da iza takve odluke vjerovatno stoji nastojanje da se neka politička pitanja riješe unutar same Crne Gore", rekao Dodik za beogradsku televiziju Pink.

Crna Gora ovom odlukom pokazuje, ističe Dodik, "negativan odnos prema srpskoj zajednici i SPC, što može da govori samo o panici te vlasti, tog režima koji kalkuliše da mu se zatvaranjem granice olakšava rješavanje tog problema".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije