Milorad Dodik: Đukanović se prodaje Bošnjacima

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Đukanović se prodaje Bošnjacima
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Crna Gora pokazala "antisrpsku poziciju", da dešavanja u toj zemlji svakoga plaše, znajući da je tamošnji "vladajući režim" na zalasku i da će učiniti sve da se održi na vlasti, pa i da upotrijebi represiju, "što i čini prema Srpskoj pravoslavnoj crkvii srpskom narodu", piše Srna

"To je ozbiljan problem koji ne možemo gledati izolovano. Sve nas i te kako zanima šta se tamo dešava. Sve što je učinjeno poslije formiranja Crne Gore bilo je protiv Srba", istakao je Dodik.

On je dodao da postojanje države Crne Gore niko ne spori, ali postoji otpor prema činjenici da se tamo maltretiraju Srbi.

"Nemamo pravo da stojimo izvan toga. Ako Đukanović može da podrži Bošnjake u BiH, šta je logičnije nego da mi podržimo naš narod i stanemo uz njega", rekao je Dodik za Politiku.

Dodik je naveo da Đukanović najavljuje da će doći u Srebrenicu, a bio je premijer Crne Gore tokom rata i "ozbiljna logistika za sve to".

Prema njegovim riječima, Đukanović sada pokušava da se "proda" Bošnjacima, jer je izabrao da progoni Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu, a koalicije pravi sa Bošnjacima i Albancima, što je njegov izbor, a izbor naroda Crne Gore je kako će se dalje razvijati.

Dodik je ocijenio da je Đukanović pokazao nestrpljenje, jer je shvatio da" njegov projekat stvaranja nacije ne ide dobro i ne razvija se, te da ne može Albance da konvertira u Crnogorce, ali pokušava da to uradi od Srba".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije