Uskoro gotovi izbori u Makedoniji: Lideri poručili da građani biraju budućnost

Fena
Uskoro gotovi izbori u Makedoniji: Lideri poručili da građani biraju budućnost
Još svega sat vremena ostalo je do zatvaranja birališta u Makedoniji, gdje se danas održavaju izvanredni parlamentarni izbori.

Na birališta su, prema izvještajima medija, izašla i dvojica najvećih rivala - lider vladajuće VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i lider opozicione stranke SDSM Zoran Zaev, koji su iskoristili svoje građansko pravo. Bivši premijer Gruevski iskoristio je tu priliku da pozove sve građane da izađu na izbore i iskoriste svoje građansko pravo, dok je Zaev, s druge strane, poprilično uvjeren u svoju pobjedu.

Gruevski je ocijenio kako se izbori odvijaju u fer i demokratskoj atmosferi, što je, kako je kazao, vrlo dobro za državu i sve njene građane.

"Dvije i pol godine od posljednjih izbora građani treba da izađu i kažu svoje mišljenje kako Makedonija treba da izgleda u budućnosti", kazao je Gruevski novinarima nakon glasanja.

Zaev, koji je glasao u Strumici, gdje obavlja dužnost gradonačelnika, kaže da je ovo historijski dan za Makedoniju i njene građane te je uvjeren je da će večeras proglasiti izbornu pobjedu, prenosi Tanjug. 

"Ovo su izbori za život i budućnost zemlje, za naprednu, slobodnu i jedinstvenu Makedoniju“, poručio je Zaev i dodao da građani danas izražavaju svoju slobodnu volju.

Uvjeren je u pobjedu stranke SDSM na čijem je čelu te najavljuje odlazak s mjesta gradonačelnika Strumice. Spreman je, kako kaže, i da se povuče iz politike u slučaju izbornog debakla, ali ističe da se to sigurno neće dogoditi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije