Upozorenje kupačima u Crnoj Gori: "Ne izlaziti na otvoreno more"

0
Radiosarajevo.ba
Upozorenje kupačima u Crnoj Gori: "Ne izlaziti na otvoreno more"
Foto:Anadolija / Crna Gora / Ilustracija

Zbog jakog vjetra i velikih talasa, kupačima se preporučuje da danas ne izlaze na otvoreno more jer postoji visok rizik od utapanja, upozoreno je iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić rekao je da je situacija na moru danas, 25. jula, složenija nego u utorak, kada su dvije osobe poginule usljed jakog juga koji je zahvatio Crnogorsko primorje.

"Dobili smo informaciju od Službe za vanredne situacije (kompleksa) `Luštice bej` da se mladić utopio na plaži Plavi horizonti, a da su tri osobe povrijeđene. Najvjerovatnije su ih, dok su plivali, talasi bacili na stijene", izjavio je Lukšić ranije za portal Radio-televizije Crne Gore.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Lukšić je upozorio vlasnike plovnih objekata i kupače da danas, 26. jula, ne izlaze na otvoreno more jer postoji veliki rizik od utapanja.

On je istakao da su trenutno na Velikoj plaži u Ulcinju visoki talasi i vjetar zapadnog smjera.

Lukšić je dodao da se tokom noći očekuje jak zapadni i sjeverni vjetar.

"Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je spremna za reagovanje i svi kapaciteti su u pripravnosti", naglasio je Lukšić.

Na Crnogorskom primorju tri osobe su u utorak povrijeđene, a kod Plavih horizonata poginuo je državljanin Crne Gore P. M., dok je kod plaže Perazića kod Petrovca smrtno stradao ruski državljanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije