Umro vođa Noćnih vukova na Balkanu

6
Radiosarajevo.ba
Umro vođa Noćnih vukova na Balkanu
Foto: Niše vesti / Saša Savić Švaba

Saša Savić Švaba, vođa moto-kluba Noćni vukovi, ogranka iz Srbije, iznenada je preminuo od posljedica infarkta u 44. godini, napisao je na društvenim mrežama Slobodan Bašić Baki, jedan od članova ovog kluba.

Sjedinjene Američke Države su stavile na crnu listu klub Noćni vukovi.

Razlog – učešće ili aktivnosti koje su predstavljale prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Nisu dobrodošli i u neke europske zemlje.

Noćni vukovi dolazili su i u našu zemlju, gdje su se sastajali sa Miloradom Dodikom najčešće, koji im je uručio čak i različita odlikovanja i nagrade.

Ove godine su Noćni vukovi proslavljali su pravoslavnu Novu godinu i obilježavali neustavni Dan RS-a, kada im se obratio i Milorad Dodik.

"Ostati zajedno je važna stvar za sve nas i nama je snaga koju ste uputili u vašim porukama veoma važna. Zato se zahvaljujem za organizaciju dana RS koju činite i veoma mi je žao što zbog ovih uslova u kojima živimo danas neću biti u mogućnosti ove godine biti s vama", kazao je tada Dodik između ostalog.

Pogledajte i video koji je objavio BIRN BiH, koji govori o političkim uslugama za Noćne vukove u RS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije