Zloglasni Noćni vukovi slavili pravoslavnu Novu godinu i 9. januar: Obratio im se Dodik

4
Radiosarajevo.ba
Zloglasni Noćni vukovi slavili pravoslavnu Novu godinu i 9. januar: Obratio im se Dodik
Printscreen / Dodik se obraća Noćnim vukovima

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obratio se videoporukom članovima zloglasne bajkerske grupe Noćni vukovi.

Kako navode mediji, Noćni vukovi su ovogodišnju proslavu pravoslavne Nove godine posvetili 9. januaru, prazniku koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

"Ostati zajedno je važna stvar za sve nas i nama je snaga koju ste uputili u vašim porukama veoma važna. Zato se zahvaljujem za organizaciju dana RS koju činite i veoma mi je žao što zbog ovih uslova u kojima živimo danas neću biti u mogućnosti ove godine biti s vama. Sigurno u jednoj od narednih bit ćemo tu. Samo zajedno možemo da obezbijedimo da sačuvamo naš identitet i hvala vam za sve što činite pružajući nam tu poruku", naveo je Dodik u snimku.

Pogledajte:

Podsjetimo, zloglasni ruski bajkeri Noćni vukovi su vezani i za aferu "Ikona". Oni su objavili kako su Miloradu Dodiku poklonili dvije ikone, ali među njima nije ona koju je dobio Sergej Lavrov.

S obzirom na to da se ispostavilo da je poklon Milorada Dodika, ikona ukrajinske pravoslavne crkve stara preko 300 godina, ukradena sa područja Luganska u periodu oružanih sukoba između proruskih separatista i ukrajinske vojske.

U čitavoj priči veoma interesantna je upravo uloga i djelovanje pripadnika ruskog moto kluba Noćni Vukovi u Bosni i Hercegovini sa paralelom na dešavanja u Ukrajini.

Prema pisanju BIRN-a u Bosni i Hercegovini postoji mreža veza srpsko-ruskih nevladinih organizacija kao direktnih kontakata vlasti Republike Srpske sa pojedincima iz Rusije koji su učestvovali u oružanim sukobima u Ukrajini.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet kako bi se ispitali svi navodi o tome kako je zlatna ikona koju je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH poklonio Sergeju Lavrovu, ministru vanjskih poslova Rusije, dospjela u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije