Umro Milan Ramljak: Rođeni Hercegovac bio potpredsjednik četiri vlade

Fena
Umro Milan Ramljak: Rođeni Hercegovac bio potpredsjednik četiri vlade

Profesor Milan Ramljak, potpredsjednik četiri vlade i bivši ministar pravosuđa, umro je u 80. godini, a u telegramu saučešća premijera Andreja Plenkovića u četvrtak stoji kako je Ramljak kao profesor, znanstvenik i političar dao velik doprinos u svim područjima svog djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.

Milan Ramljak rodio se 1938. u Čitluku kod Posušja. Predavao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a bio je i redoviti član Hrvatskog diplomatskog kluba. Bio je i hrvatski ambasador u Austriji i Njemačkoj.

Milan Ramljak bio je potpredsjednik Vlade od maja 1990. do avgusta 1992. te od maja 1998. do aprila 1999., kada je obnašao i dužnost ministra pravosuđa, javlja Hina.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izrazio je saučešće porodici Milana Ramljaka ističući kako je sa žalošću primio vijest o smrti uglednoga i osobno mu dragog profesora.

 "Ugledan  i osobno mi drag profesor Pravnog fakulteta, znanstvenik i političar dao je velik doprinos u svim područjima svojeg djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.  U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik.  U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime Vlade RH", napisao je Plenković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije