Ukinut pritvor učitelju glume Mikiju Aleksiću, optuženom za silovanje glumica

0
Radiosarajevo.ba
Ukinut pritvor učitelju glume Mikiju Aleksiću, optuženom za silovanje glumica
Arhiv / Aleksića je prva prijavila glumica Milena Radulović

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu).

Viši sud u Beogradu u ponedeljak je zakazao za 1. oktobar pripremno ročište u procesu protiv Aleksića, a ročište je zakazano za 12 časova, precizirala je Tanjugu glasnogovornica suda Tatjana Tešić.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu se će Aleksić kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, koji mu je posljednji put produžen 18. juna za još 30 dana da ne bi u kratkom roku ponovio krivična djela i zbog uznemirenja javnosti.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih spolnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam djevojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge djevojke.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je Milena Radulović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije