Miki Aleksiću produžen pritvor za još 30 dana

0
Radiosarajevo.ba
Miki Aleksiću produžen pritvor za još 30 dana
Foto: Dejan Živančević / RAS Srbija / Miroslav Mika Aleksić

Viši sud u Beogradu danas je za još 30 dana produžio pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću (68), optuženom za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Pritvor mu je produžilo krivično vanpretresno vijeće suda zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti, rečeno je Tanjugu u sudu. 

Na ovu odluku suda Aleksić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rješenja.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine.

Ranije danas Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu ispravljenu optužnicu koju je prvobitno podiglo je 21. aprila protiv njega zbog sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole.

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična djela  nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam djevojaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije