Kako je Mika Aleksić uvodio 13-godišnje djevojčice u svoj izopačeni svijet seksa

5
Radiosarajevo.ba
Kako je Mika Aleksić uvodio 13-godišnje djevojčice u svoj izopačeni svijet seksa
PrtScr / Miroslav Mika Aleksić

Kada smo imali 13 godina, tjerao nas je da pričamo o erogenim zonama. Sve nas je bilo jako sramota. A onda nas je podijelio u parove, rekao nama djevojčicama da žmurimo i da nas dječaci dodiruju, svuda. I po intimnim dijelovima.

Ovim riječima danas 48-godišnja T. S, nekada polaznica kulta ličnosti Miroslava Mike Aleksića, opisuje kako je počinjao Mikin izopaćeni proces indoktrinacije budućih žrtava u takozvanoj školi glume, koja je tokom više decenija bila paravan za zadovoljavanje njegovih seksualnih nagona, piše Blic.

Sagovornica T. S. će u sudskom procesu biti svjedok na strani glumica koje su Miku Aleksića optužile za silovanje ili seksualno zlostavljanje. U dramsku grupu Radio Beograda upisala se 1982, kada je imala devet godina.

"Tražio je da zažmirimo, a zatim da nam dječaci rukama prelaze po cijelom tijelu, od glave do pete. I po intimnim dijelovima. Sve nas je bilo jako sramota.

Bila sam zbunjena i zgrožena, ali Miki nije smjelo da se kaže “ne”! Mika je birao ko će s kim biti u paru. Sjećam se, dječak koji je bio sa mnom zvao se Vojkan, prezime sam zaboravila. Mika nas je poslije pitao da opišemo kako se osjećamo.

Jasno se sjećam, rekla sam “jezivo”, a on je pobjesnio i tjerao me da tačno opišem. Pokušavala sam sebi to da objasnim kao vkežbu glume, jer ćemo to morati i na filmu da radimo. Tek kasnije, kada sam odrasla, shvatila sam koliko to nije normalno. Djeca ne snimaju seksi scene!", priča svjedokinja T. S.

Zbog odgovora koji je dala, Aleksić ju je vrlo brzo izbacio iz škole. Rekao joj je da više ne dolazi, jer tu ne pripada.

"Uradio je to, kao i sve drugo, pred svima, da bi me još više ponizio. To mi je došlo kao spas, sama se nikad ne bih usudila da odem", kaže T. S.

Poslije prvobitnog šoka počela je da osjeća slobodu. Kao ni mnoge polaznice koje su prošle kroz ovaj zastrašujući koktel psihičkog i seksualnog zlostavljanja zamaskiran u “školu života”, ni danas ne umije da objasni šta ju je držalo u takozvanoj školi i zašto je ranije nije napustila.

"Smučio mi se cijeli taj glumački svijet, nisam ni imala ambiciju da upišem Akademiju. Bila je to neka čudna mješavina mržnje, fascinacije jednim moćnim i harizmatičnim čovjekom i želje da ga zadovoljim, ali i straha od neuspjeha, što se na kraju i dogodilo", izjavila je svjedokinja T. S.

Nikada i ni sa kim na ovu temu nije pričala, do skoro. Malo prije nego što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić hrabro izašle u javnost, majci i sestri je ispričala svoje traumatično iskustvo. Policiji se javila čim je pročitala Mileninu ispovijest, spremna da ispriča sve što je i sama preživjela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije