Miroslav Mika Aleksić posljednju žrtvu zlostavljao prije dva mjeseca

2
Radiosarajevo.ba
Miroslav Mika Aleksić posljednju žrtvu zlostavljao prije dva mjeseca
PrtScr / Miroslav Mika Aleksić

Jugoslav Tintor, advokat Milene Radulović, Ive Ilinčić i još dvije žrtve koje optužuju učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i zlostavljanje, rekao je da je navedeni posljednju žrtvu zlostavljao prije dva mjeseca.

"Najvažnija stvar, one nisu stigmatizovane već su prepoznate kao hrabre djvojke. Pominje se da je prošao dug vremenski period - samo u slučaju Milene prošlo je četiri godine, ali imamo i žrtvu koja je zlostavljana prije godinu dana i jednu maloljetnu prije samo dva mjeseca", rekao je Tintor.

Jugoslav Tintor spominje da su svjedočenja zlostavljanih djevojaka trajala satima.

"Prolazile su kroz ličnu dramu, prvi put prolaze kroz ovako nešto. Ja sam tu da zaštitim njihova prava, pripremam ih tako što im kažem da je bitno da se sjete i najsitnijeg detalja, opisuju čitav jedan period. Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve i tada bi svima sve bilo jasno, ali hendikepiran sam, ne mogu, sud je tako odlučio", izjavio je advokat Jugoslav Tintor.

Žrtve zlostavljenje će se morati suočiti sa Aleksićem zbog same prirode pravnog procesa.

"Svakako da će Iva i Milena morati da se suoče sa Aleksićem, procijenio sam da one to mogu, spremne su da ga pogledaju u oči. S druge strane, imate treću devojku koja je znatno mlađa i nije spremna da podnese taj teret i pritisak, ona je ostala anonimna", dodao je Jugoslav, a prenosi blic.rs

Podsjećamo, Miroslav Mika Aleksić optužen je da je seksualno napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi, te mu prijeti kazna zatvora do 15 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije