Poznata mlada glumica Milena Radulović: "Silovao me je učitelj glume..."

11
Radiosarajevo.ba
Poznata mlada glumica Milena Radulović: "Silovao me je učitelj glume..."
Prtscr/blic.rs / Milena Radulović i Miroslav Mika Aleksić

Nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume.

Jedna od njih je renomirana mlada glumica Milena Radulović (26), koja gradi karijeru i u Rusiji, gde je za godinu dana snimila film i dvije serije.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je Milena Radulović.

Insistira na tome da „ovo nije samo moja priča” i da „ovo nije moja riječ protiv njegove”, već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja djevojčica koji je Aleksić temeljno gradio decenijama.

U školu Mike Aleksića, poznatu i cjenjenu, djeca se upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović je dio grupe postala sa 11 godina, a u grupama je bilo od 25 do 30 polaznika.

Odstranjivanje roditelja

"Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu nedjeljno, išli u pozorište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra djeca. U grupi se propagirala religija, časovi su počinjali molitvom „Oče naš”, djevojčice su dolazile u suknjama, dječaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvijek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili: „Pa, dobro, on jeste surov, ali takav je Mika, on ima svoje metode”. Postojala su jasna pravila", izjavila Milena Radulović.

Više o ovoj temi pročitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije