Slavni voditelj optužen za višegodišnje silovanje sestre dok je bila dijete

Radiosarajevo.ba
Slavni voditelj optužen za višegodišnje silovanje sestre dok je bila dijete
Foto: Facebook / Adam Savage

Adam Savage (52), poznat kao suvoditelj emisije "Razbijači mitova", optužen je za silovanje mlađe sestre tokom 70-ih.

Miranda Pacchiana (51) podigla je u četvrtak tužbu protiv brata Adama za kojeg tvrdi da ju je silovao između sedme i 10 godine života dok su živjeli u selu Sleepy Hollow u New Yorku.

Navodi kako je sve počelo oko 1976. i nastavilo se do otprilike 1979. te da ju stalno silovao i na silu ju oralno zadovoljao i prisiljavao nju da ona njega oralno zadovolji. Usto ju je seksualno zlostavljao i na druge načine, piše New York Post.

Tužbu je predala Vrhovnom sudu u Westchesteru i piše da je Savage, koji je imao u tom razdoblju od 9 do 12 godina, sprječavao Mirandu da napusti krevet i analno ju silovao. Dok je to činio pokušao je maskirati seksualne napade pod igru.

Pacchiana, koja je socijalna radnica, pisala je na svom blogu kako je izgubila porodicu nakon što je rekla da ju je brat silovao, prenosi Dnevnik.hr.

"Kada sam prvi put otkrila porodici da me brat zlostavljao kao dijete, mislila sam da će se cijeli moj svijet promijeniti. Pretpostavljala sam da će članovi porodice dijeliti moju želju da istražimo šta je krenulo po zlu u našem domu i tražiti put da svi skupa zacijelimo rane. Nažalost, pogriješila sam. Zapravo, njihovo ponašanje mi je ostavilo osjećaje da zlostavljanje ništa nije značilo. Vjerovali su mi, ali htjeli da traumu pometem pod tepih. Vidjeli su mene kao problem jer sam se fokusirala na silovanje, a ne brata koji je to činio", napisala je Miranda.

Savage se očitovao o optužbama preko svog advokata Andrewa Brettlera.

"Dok se nadam da će moja sestra dobiti pomoć koju treba da bi pronašla mir, ovo mora doći kraju. Niz godina, neumorno i lažno napada mene i ostale članove moje porodice. Šireći brojne neistinite priče o nama traži izvor bogatstva, a istodobno je mučila cijelu porodicu i udaljila se od svih nas. Borit ću se protiv ove uvredljive i neutemeljene tužbe i raditi na tome da to riješimo jednom zasvagda", poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije