Uhapšena žena u Beogradu za kojom je tragao Interpol

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšena žena u Beogradu za kojom je tragao Interpol
FOTO: Beta / Aerodrom Nikola Tesla

Rano jutros na aerodromu u Beogradu uhapšena je jedna osoba inicijala Z.P. nakon što je ušla na teritoriju Srbije, a za kojom je bila raspisana Interpolova potjernica.

Naime, 14. novembra 2019. godine javni tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage prema okrivljenima Z.P. (38) i R.M. (44) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo oduzimanje maloljetne osobe.

Oni su oduzeli dva maloljetna djeteta ocu, koji je dobio roditejsko pravo pravo nad njima, na taj način što su na graničnim prelazu Surčin, aerodromu "Nikola Tesla" napustili teritoriju Republike Srbije, bez njegovog znanja i saglasnosti, i time značajno ugrozili i njihovo školovanje.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Imajući u vidu da okrivljeni nisu bili dostupni državnim organima Republike Srbije, te da je država u kojoj su se nalazili odbila njihovo izručenje Republici Srbiji, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podnio prijedlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da se prema okrivljenima raspiše Interpolova potjernica i odredi pritvor.

Okrivljena je saslušana u prisustvu javnog tužioca i određen joj je pritvor, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije