Brojna hapšenja u Hrvatskoj: U pritvoru i Kazimir Bačić, glavni direktor HRT-a

0
Radiosarajevo.ba
Brojna hapšenja u Hrvatskoj: U pritvoru i Kazimir Bačić, glavni direktor HRT-a
Foto: Novi list / Kazimir Bačić

Više osoba uhapšeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji u Hrvatskoj, a sumnjiče se za djela s područja privrednog kriminaliteta.

Kako se neslužbeno saznaje, među za sada uhapšenima je i Kazimir Bačić, glavni direktor HRT-a, piše Večernji.hr.

Prema neslužbenim informacijama, uhapšen je zbog sumnji na korupciju, odnosno zbog nekog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja.

Kao i uvijek u ovakvim situacijama, kada je policija Bačiću i ostalim osumnjičenicima pokucala na vrata, počela je s pretragama i izuzimanjem dokumentacije, te laptopa i mobitela.

Tokom dana svi oni će vjerojatno biti odvedeni na ispitivanja u USKOK, a vjerojatno je riječ o akciji koja je trajala neko duže vrijeme, odnosno u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike duže vrijeme tajno pratili i prisluškivali.

Kako piše 24sata.hr, uhapšeni su i: Zdravko Krajina, vozač pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Jelena Čeklić, službenica u Gradskom uredu za prostorno uređenje, Andreja Šulentić, Bandićeva pročelnica stručne službe gradonačelnika, Denis Mohenski, bivši tzv. "kralj zagrebačkog Adventa" i Vladimir Džajo.

Hapšenja se dovode u vezu s namještanjem poslova na zagrebačkom Adventu.

Hapšenje glavnog direktora HRT-a Kazimira Bačića nema veze s ovim slučajevima, riječ je o dvije akcije koje se odvijaju u isto vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije