Uhapšen Crnogorac koji je nevjerovatnim planom godinu dana izmicao policiji

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Crnogorac koji je nevjerovatnim planom godinu dana izmicao policiji
Foto: RAS Srbija / Hapšenje Crnogorca u Italiji

Crnogorac inicijala H. A. (38) uhapšen je u Italiji nakon što je uspješno izbjegavao italijanske policajce tako što je koristio čak 41 lažni identitet!

H. A. je uhapšen u nedjelju u italijanskoj provinciji Kazeta na osnovu pritvorskog naloga zbog počinjenih brojnih imovinskih zločina.

Kako navode italijanski mediji on je uspješno izbjegavao policajce tako što je koristio na desetine lažnih identiteta!

Naime, kada god bi ga zaustavila policija, H. A. se predstavljao drugim imenom i falsifikovanim ličnim dokumentima, prenose crnogorski mediji pozivajući se na Dnevne novine.

"Svaki put kada bi ga policija zaustavila zbog provjere on je dao različite podatke. Policajcima zato on nije bio onaj koga traže, pa nije bilo razloga da ga zadrže. I tako je više puta uspio da se izvuče na istu priču. Na kraju je došao do toga da ima čak 41 lažni identitet, međutim posljednju provjeru identiteta nije uspio da prođe", navode italijanski mediji.

Kako se navodi, H. A. je inače više puta osuđivan i koji ima prebivalište u Kazeti. Dolijao je 2. juna, nakon što je prilikom provJere identiteta utvrđeno da ima lažna dokumenta.

Kako se navodi, nakon utvrđivanja pravog identiteta i saslušanja on je poslat u zatvor Santa Marija Kapua Vetere, u pokrajini Kazerta, prenosi Blic.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije