Ljeto / Crna Gora donijela novo pravilo na plažama koje će obradovati sve

04. 06. 2019. u 16:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 68

Crna Gora je ove godine donijela novo pravilo o korištenju plaža koje će obradovati sve goste - poslije 17 sati korištenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, bit će potpuno besplatno.

Ljetujete u Crnoj Gori: Ovo svi rade, a sada se kažnjava sa 1.000 KM

To je u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo "pristojno naplaćivati punu cijenu korištenja plažnog mobilijara svakome ko dođe po podne".

"Zato smo ove godine uveli da poslije 17 sati na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara", rekao je Jelušić, prenose Novosti.

Problemi u C. Gori i Hrvatskoj: Jadranskoj obali nedostaje radne snage

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, koji je usvojen prije dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla o radnom vremenu plaže, istaknuta cijena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se mjeriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže (pet friendly, nudistička, javna ili hotelska plaža).

Još jedna novina na crnogorskom primorju je da će, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti i 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gdje će moći da se opuste.

KOMENTARI (1)