Udovica očajna: Muž joj poginuo, pa ga opljačkao policajac koji je radio uviđaj

Radiosarajevo.ba
Udovica očajna: Muž joj poginuo, pa ga opljačkao policajac koji je radio uviđaj
Foto: Privatni album/Duško Jaramaz, PIXSELL / Horor u Hrvatskoj...

Tokom radova na vikendici u Tribunju (Hrvatska), krajem maja poginuo je arhivist Sabirnog centra u Vinkovcima Državnog arhiva Branimir Peti (46). Osim šoka što je ostala bez supruga, Melita Peti nekoliko dana kasnije primijetila je da među suprugovim stvarima koje je dobila nedostaju službeni mobitel i ručni sat.

A, onda je doživjela novi šok kada je doznala da joj je supruga opljačkao policajac koji je bio na uviđaju.

"Povrijeđena sam, ali se ne mislim dalje motati po sudovima. Želim samo da kao obitelj dobijemo natrag te stvari i ništa više. Malo je tužno da čovjeka, i to mrtvog, opljačka službena osoba kojoj bismo trebali vjerovati. Znam da nisu svi takvi jer su upravo policajci otkrili tko je to učinio", rekla je Peti za Večernji list.

Objasnila je da je tek po povratku u Vinkovce primijetila da neke stvari nedostaju nakon čega se obratila Odjelu patologije bolnice u Rijeci gdje se nalazilo suprugovo tijelo. Od tamo je dobila odgovor da tih stvari nema, nakon čega su ona i Državni arhiv prijavili krađu. Istraga je pokazala da je krivac 43-godišnji policajac koji je zbog toga uhapšen, a cijeli slučaj predan Državnom odvjetništvu.

"Stvari su pronađene, ali mi još nisu vraćene. Nije to neka vrijednost, ali su uspomene. Zaboljelo me je i što po medijima, koji su prenijeli događaj, nije nigdje napisano da je opljačkan mrtav čovjek. To je najtužnije, rekla je Peti. Iz PU primorsko-goranske izvijestili su da se sumnja da je na očevidu policijski službenik s mjesta događaja otuđio nekoliko predmeta u vrijednosti oko 2500 kuna (oko 660 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije