Slučaj nestale Danke Ilić (2): Austrijska policija o snimku iz Beča

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj nestale Danke Ilić (2): Austrijska policija o snimku iz Beča
Foto: Ringier / Danka Ilić i roditelji

Ažurirano 18. aprila u 11.11 nakon nove analize Raskrinkavanja: U prvoj verziji teksta u naslovu i uvodu teksta bilo je netačno navedeno da austrijska policija tvrdi da je “vrlo vjerovatno na snimku nestala Danka Ilić”. Austrijsko ministarstvo objavilo je dva saopštenja u kojima se samo navodi da je rodbina nestale djevojčice pogledala snimak i “pretpostavila da je najvjerovatnije riječ o njoj”. Izvinjavamo se čitateljima i čitateljicama zbog prenošenja netačne informacije i klikbejt naslova "Udarna vijest austrijske policije: Otkrili da li je na snimku mala Danka (2)"

Austrijska policija oglasila se u srijedu, 3. aprila, povodom snimka koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču.
 
"Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavljaju da je vrlo vjerovatno riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži hapšenje po nalogu javnog tužilaštva", saopšteno je iz austrijske policije.

Podsjetimo, Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, krajem prošle sedmice, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba, iz Federalne uprave policije.

Zanimljiva scena iz Sarajeva: Labrador se sam provozao u tramvaju

Zanimljiva scena iz Sarajeva: Labrador se sam provozao u tramvaju

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji.

Dvije veoma sumnjive stvari na snimku iz Beča gdje se navodno nalazi Danka Ilić - stručnjaci otkrili

Dvije veoma sumnjive stvari na snimku iz Beča gdje se navodno nalazi Danka Ilić - stručnjaci otkrili

Te osobe su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba federalni inspektor Ervin Mušinović.

Više o tome možete čitati na linku OVDJE.

Mala Danka nestala je u utorak oko 13.45 i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je u više navrata pretraživala teren u Banjskom polju koristeći najsavremeniju opremu, ali nije pronađen niti jedan materijalni dokaz koji bi mogao da ukaže šta se desilo sa dvogodišnjom djevojčicom.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE, a na linku, ako ste propustili, ispod pogledati snimak iz Beča:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije