Zimska bajka počinje: U Zagrebu upaljena prva Adventska svijeća

AA
Zimska bajka počinje: U Zagrebu upaljena prva Adventska svijeća
Paljenjem prve Adventske svijeća na Manduševcu simbolično je započeo Advent u Zagrebu koji će i ove godine bogatim programom, mnoštvom dekoracija, svjetiljki i zimskim bajkovitim ugođajem privući velik broj posjetitelja.

Prvu Adventsku svijeću na fontani Manduševac, koja se nalazi na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, upalili su hrvatski premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i time službeno otvorili Advent u Zagrebu.

Na hiljade posjetitelja okupilo se na glavnom gradskom trgu ili u obližnjim ulicama, gdje je također organiziran bogat adventski program, kako bi sudjelovali na službenom otvorenju Adventa u Zagrebu koji je prošle godine proglašen najljepšim Adventom u konkurenciji sa svim europskim gradovima.

Nakon Trga bana Jelačića, premijer Plenković, ministar turizma Gari Capelli i gradonačelnik Bandić sudjelovat će na otvorenju Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava. Riječ je velikom klizalištu koje svake godine tokom Adventa privuče na hiljade posjetitelja.

Božićna, zimska bajka Adventa u Zagrebu završit će 7. januara 2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije