U Zagrebu se Trg maršala Tita mijenja u Kazališni trg?

Fena
U Zagrebu se Trg maršala Tita mijenja u Kazališni trg?
Arhiv / Josip Broz Tito
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić najavio je preimenovanje zagrebačkog Trga maršala Tita u Kazališni trg.

"Klub HDZ-a sa svojim koalicijskim partnerima HSP-om dr. Ante Starčevića i Blokom umirovljenici zajedno na sljedeću sjednicu ići će s prijedlogom za promjenom Trga maršala Tita u Kazališni trg. To je dugo očekivana promjena, to je incijativa koja je već dugo negdje tinjala", izjavio je Mikulić u intervjuu za Hinu.

Podsjetio je kako je Parlamentarna skupština EU donijela rezoluciju, a Hrvatski sabor deklaraciju iz koje proistječe da se moraju maknuti iz javnog prostora sva obilježja koja asociraju na totalitarne režime bilo koje boje.

"Apsolutno je jedan od tih naziva i Trg maršala Tita", ustvrdio je Mikulić, kao i to da je Tito bio jedan od deset najvećih svjetskih zločinaca pod kojim su mnoge nevine žrtve stradale samo zato što su drugačije mislile.

"Bogu hvala, danas u slobodi i demokraciji svoje mišljenje mogu javno izreći - a to je da Trg maršala Tita nema što raditi u glavnom gradu Hrvatske... A držim da jedan od najljepših trgova u gradu Zagrebu ne zaslužuje nositi ime maršala Tita, nego da jednostavno nosi naziv Kazališni trg, kao što je to nekada bilo", kazao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Kazao je kako u vezi ove inicijative očekuje potporu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i većine zastupnika u Gradskoj skupštini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije