U Zagrebu osvanuli skandalozni grafiti 'ubij ženu'. Muškarac priznao: 'Ja sam to uradio, evo zašto'

0
Radiosarajevo.ba
U Zagrebu osvanuli skandalozni grafiti 'ubij ženu'. Muškarac priznao: 'Ja sam to uradio, evo zašto'
Foto: Prtscr / X.com / Goran Pavić Sefo

Na ulaznim vratima ograde koja omeđuje URIHO (ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom) jučer ujutro je osvanula morbidna poruka. Velikim štampanim slovima netko je ispisao "ubij ženu".

Ista poruka pojavila se i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na jednom staklenom izlogu, javljaju hrvatski mediji.

"Grafite sam napisao da se potakne malo rasprava u društvu i u eteru. Svi natpisi u gradu su 'Ubij Srbina', 'Ubij tovara', ubij ovog, ubij onog - ubij drugačijeg. Je li tako?

Uznemirujući slučaj u BiH: Osman Husejnović (35) brutalno zlostavljao pa pokušao ubiti suprugu

Uznemirujući slučaj u BiH: Osman Husejnović (35) brutalno zlostavljao pa pokušao ubiti suprugu

Nitko dosad se nije udostojio napisati direktno 'Ubij ženu' da bi se eventualno potakla tema nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i sveprisutnog femicida za kojeg preventivni mehanizam uopće ne postoji osim na papiru. Ovo je, onako, direktno u kosti. Volio bih da se nekada otvore određene teme na ispravniji način pa sam to napisao.

Potaknut sam time što u medijima svakodnevno gledam klanja sa svih strana svijeta i negativne priče. I onda pogledaš malo u svoje dvorište i shvatiš da je svako malo vijest dana da je žena ubijena. A to je ništa drugo nego zrcalo društva.

Potaklo me i to da nekada treba biti grub u nastupu jer mislim da je politička korektnost nužno zlo. Trebala bi malo prevladati politička nekorektnost na određenu temu. Treba skinuti rukavice i pokazati malo više od uljepšavanja situacije", kiazao je aktivist za hrvatske medije i dodao kako je ovu poruku ostavio na par mjesta i lokacija i kako bira lokacije prema važnosti tematike.

"'Ubij ženu' sam ispisao na Jelačiću na staklu te na tramvajskoj stanici Draškovićeve jer tamo cirkulira jako puno ljudi. Napisao sam ga na crnoj ploči zgrade HDZ-a", kazao je Pavić i dodao kako se ne boji kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije