U Srbiji stupile na snagu nove epidemiološe mjere

0
Fena
U Srbiji stupile na snagu nove epidemiološe mjere
Foto: EPA-EFE / Beograd

U Srbiji su danas stupile na snagu nove epidemiološke mjere koje je usvojila Vlada na prijedlog Kriznog štožera za borbu protiv covida-19.

Važna novina jeste da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vrijeme od 6 do 22 sata.

Ugostiteljskim objektima s baštom dozvoljen je rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, koje između ostalog, podrazumijevaju najviše petero ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Također, u Srbiju danas stiže novi kontingent kineskih cjepiva Sinopharm, a njihovu isporuku će na aerodromu "Nikola Tesla" dočekati premijerka Ana Brnabić.

Ona je najavila da se očekuje 500.000 doza Sinopharma.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić demantirala je vijest koju su prenijeli pojedini mediji da građani Srbije, pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bugarske, BiH, Sjeverne Makedonije i Mađarske, moraju imati PCR test i naglasila da nije mijenjan režim ulaska u Srbiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije