U Srbiji počela hapšenja zbog filma 'Nedelja': Oglasio se i producent

36
Radiosarajevo.ba
U Srbiji počela hapšenja zbog filma 'Nedelja': Oglasio se i producent
Foto: Screenshot / Scene iz filma 'Nedelja'

U srbijanskom mjestu Paraćin je uhapšen muškarac zbog toga što je na internet stavio kopiju filma Nedelja o Džeju Ramadanovskom.

Kako je objavila policija iz Beograda, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, uhapsili su Lj. M. (32) iz Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog djela ili predmeta srodnog prava.

On se tereti da je na svoje Facebook i YouTube kanale postavio punu verziju filma Nedelja, te je tako omogućio da se ovo autorsko djelo preuzme bez naknade. 

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Oglasio se i Vladan Anđelković, producent ovog filma. 

"Svaki srpski film koji je poslijednjih pet godina imao veliku gledanost u bioskopima je piratizovan, ali nikada se to nije desilo poslije samo sedam dana od premijere i nikad u ovoj mjeri, kao što je slučaj sa Nedeljom. To ukazuje da je ova nelegalna praksa uzela maha i da se izvršioci tih djela pripremaju za njihovo činjenje već nakon same najave filma. 

Uz pomoć vještačke inteligencije smo u roku od samo nekoliko sati uspeli da blokiramo skoro sve piratske snimke. Zahvalni smo našoj policiji, odjeljenju za visokotehnološki kriminal, tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije na brzoj akciji koja je sprovedena i najavi hapšenja svih koji su počinili ovo krivično djelo. Naš advokatski tim pridružiće se postupcima protiv onih koji su u tome učestvovali", istakao je Anđelković nakon objave vijesti o hapšenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (36)

/ Povezano

/ Najnovije