Počelo snimanje filma "Nedelja" po životu Ramadanovskog: Pogledajte ko glumi Džeja

0
Radiosarajevo.ba
Počelo snimanje filma "Nedelja" po životu Ramadanovskog: Pogledajte ko glumi Džeja
Foto: rtv.rs / Džej Ramadanovski

U najvećoj tajnosti počelo je snimanje filma Nedelja, koji je inspirisan istinitim doživljajima pokojnog Džeja Ramadanovskog.

Kroz njegovo odrastanje, prati se Džejev put do uspjeha i plejada zanimljivih ličnosti koje su obilježile njegov život, ali i duh Beograda, posebno Dorćola.

Lik popularnog pjevača narodne muzike dobio je priliku da tumači Husein Alijević, poznatiji kao Husa iz nekadašnje grupe Beat street.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Kako Blic saznaje iz kuće Pelicula production, scenario je napisao Stefan Bošković, a režija je povjerena Nemanji Ćeraniću.

Oni koji su bili u prilici da pročitaju scenario tvrde da će život Džeja, od njegovog djetinjstva pa do momenta slave, biti ispričan sasvim vjerodostojno, a da su za to zaslužni prijatelji Ramadanovskog sa kojima je odrastao i kasnije dijelio dobro i zlo, prije svega Mića Sovtić koji je od prvog dana pisanja scenarija sa ekipom i koji je pružio veliki doprinos stvaranju ovog filmskog ostvarenja.

Husa iz Beat streeta
Foto: Prtscr / Youtube: Husa iz Beat streeta

Kako se doznaje, muzika će biti veoma važan aspekt filma, ali niko još ne želi da otkrije ko će biti zadužen za istu. Producenti kažu da će s konkretnim detaljima uskoro izaći u javnost.

Snimanje filma trebalo bi da bude završeno do kraja ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije