U Srbiji od koronavirusa umrlo 9 ljudi, registrirano 2.314 novih slučajeva zaraze

1
Radiosarajevo.ba
U Srbiji od koronavirusa umrlo 9 ljudi, registrirano 2.314 novih slučajeva zaraze
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Iako doktori u Srbiji upozoravaju da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća, prema posljednjim podacima, koronavirus u toj zemlji potvrđen je kod 2.314 osoba.

Testirano je 12.506 uzoraka. Borbu s virusom COVID-19 izgubilo je još 9 osoba, a na respiratoru su 74 pacijenta, piše RTS.

Ukupno se 1.101 osoba nalazi na liječenju u zdravstvenim ustanovama. Mediji u Srbiji izvještavaju da su COVID-bolnice sve punije i u njima se nalazi sve više mladih osoba.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, COVID-ambulante produžavaju radno vrijeme. Primjetno je da nakon porasta broja oboljelih, istovremeno raste i interesovanje za vakcine.

Prema informacijama s vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu, vidno je povećano interesovanje građana za vakcinaciju trećom dozom vakcina.

Prema riječima Zoran Bekić, kordinatora na vakcinalnom punktu, do petka u Srbiji je trećom dozom vakcinisano 120.000 građana.

Zdravstveni radnici upozoravaju da se na dnevnom nivou ne vakciniše dovoljan broj ljudi, te da apeli prema građanima nisu urodili plodom.

Mediji prenose savjete doktora da se primi treća doza, bez obzira koji je proizvođač vakcine u pitanju, s ciljem da se ojača imuniteti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije