U Srbiji danas skoro šest hiljada novih slučajeva COVID-a

0
Radiosarajevo.ba
U Srbiji danas skoro šest hiljada novih slučajeva COVID-a
Foto: Blic.rs / Bolnica u Nišu

U posljednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 16.938 osoba, od čega je njih 5.774 je bilo pozitivno na novi soj koronavirusa.

Nažalost, preminulo je 28 osoba.

Prema posljednjim podacima srbijanskog Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 209 pacijenata.

Podsećamo, Vlada Srbije propisala je danas sedam mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Mjere će biti u primjeni od narednog utorka, a najveća promjena je skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata na 18 sati.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je danas da zbog dramatične korona situacije u Srbiji osnovni problem u ovom trenutku predstavljaju bolnički kapaciteti u Beogradu i da se preostala i obezbijeđena mjesta čuvaju samo za teške slučajeve. On je rekao da će lakši slučajevi od sutra biti smještani u Nišku banju, a već od danas u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu.

"Nikada više nismo imali ni pregleda, ni pozitvnih, ni preminulih, ni onih koji zahtevaju bolničko lečenje", upozorio je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije