U Splitu uhvaćen ubica trudnice, policiji je bježao satima

Radiosarajevo.ba
U Splitu uhvaćen ubica trudnice, policiji je bježao satima
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Uhvaćen je Branimir Čaleta, ubica trudne Ukrajinke koji je danas oko podne pobjegao pravosudnim policajcima nakon ročišta na sudu u Splitu. 

On je uhapšen oko 20:20 sati u blizini Poljuda

Neslužbeno Index.hr saznaje kako nije pružao otpor i sada je u toku procedura u kojoj bi Čaleta trebao biti vraćen u zatvor.

Podsjetimo, policajci su pucali negdje oko 12:25 sati u zrak u blizini Županijskog suda u Splitu. Pucano je u znak upozorenja za Branimirom Čaletom iz Vinovca u općini Marina, kojem se jutros sudilo zbog ubistva Ukrajinke Ganne Kitaeve koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Ispaljena su tri hica u zrak. 

Na sud je doveden s Bilica. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u maricu pravosudne policije. Trenutno su angažirane sve snage da ga pronađu jer se sve ovo i događalo u blizini zgrade PU splitsko-dalmatinske, u vrijeme kada je bilo puno ljudi u gradu. 

Čaleti je danas bilo suđenje za teško ubistvo svoje tada godinu dana starije djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Optužnica ŽDO-a tereti Čaletu, koji ima hrvatsko i slovačko državljanstvo (jer je rođen u Slovačkoj), da je 15. septembra 2013. godine bio u hostelu Minora u Dnjepropetrovsku zajedno s Gannom, i to u sobi broj 102 koju je ona iznajmila, i platila kad joj je došao u posjetu. 

U razdoblju od 14:15 sati do 20 sati tog dana ju je, zbog ljubomore i kako bi je kaznio jer je zatrudnjela s drugim muškarcem te kako bi spriječio da rodi dijete i nastavi vezu s tim muškarcem, brutalno izudarao tupim predmetom, najmanje četiri puta po licu. 

Nakon toga ju je, stoji u optužnici, "neutvrđenim masivnim tupo-tvrdim predmetom s metalnom kontaktnom površinom", dakle, najvjerovatnije čekićem, izudarao po glavi, smrskavši joj lubanju i lice. Pritom je preminulo i nerođeno dijete,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije