Drama u Hrvatskoj: Pobjegao sa suđenja s lisicama na rukama

Radiosarajevo.ba
Drama u Hrvatskoj: Pobjegao sa suđenja s lisicama na rukama
Foto: Slobodna Dalmacja / Policija pretražuje teren

Policajci su pucali negdje oko 12:25 sati u zrak u blizini Županijskog suda u Splitu. Pucano je u znak upozorenja za Branimirom Čaletom iz Vinovca u općini Marina, kojem se jutros sudilo zbog ubistva Ukrajinke Ganne Kitaeve koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Ispaljena su tri hica u zrak.

Na sud je doveden s Bilica. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u maricu pravosudne policije. Trenutno su angažirane sve snage da ga pronađu jer se sve ovo i događalo u blizini zgrade PU splitsko-dalmatinske, u vrijeme kada je bilo puno ljudi u gradu.

Po posljednjim dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule. Najmanje 15 policajaca upravo pretražuje to područje, kroz šumu prema prostoru Brodosplita.

Čaleti je danas bilo suđenje za teško ubistvo svoje tada godinu dana starije djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Optužnica ŽDO-a tereti Čaletu, koji ima hrvatsko i slovačko državljanstvo (jer je rođen u Slovačkoj), da je 15. septembra 2013. godine bio u hostelu Minora u Dnjepropetrovsku zajedno s Gannom, i to u sobi broj 102 koju je ona iznajmila, i platila kad joj je došao u posjetu.

U razdoblju od 14:15 sati do 20 sati tog dana ju je, zbog ljubomore i kako bi je kaznio jer je zatrudnjela s drugim muškarcem te kako bi spriječio da rodi dijete i nastavi vezu s tim muškarcem, brutalno izudarao tupim predmetom, najmanje četiri puta po licu.

Nakon toga ju je, stoji u optužnici, "neutvrđenim masivnim tupo-tvrdim predmetom s metalnom kontaktnom površinom", dakle, najvjerovatnije čekićem, izudarao po glavi, smrskavši joj lubanju i lice. Pritom je preminulo i nerođeno dijete, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije