Novica Elek / Srbijanski mediji: Ponavlja se suđenje muškarcu koji je supruzi pucao u noge

24. 07. 2020. u 18:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je 37-godišnji Novica Elek prošle godine bio osuđen na četiri i po godine zatvora zbog optužbi da je u aprilu 2016. godine izvršio nasilje nad suprugom u Surčinu, kao i zbog i nedozvoljneog nošenja pištolja.

Eleku će biti ponovljeno suđenje pred Višim sudom u Beogradu, jer Apelacioni sud smatra da se osnovano žalbama ukazuje da je prvostepena presuda ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama važnim za pravilnu odluku, dok su u obrazloženju prvostepene presude dati nejasni razlozi.

Mediji pišu da je Elek 2. aprila 2016. godine, u Surčinu pucao supruzi u noge, a uhapšen je na graničnom prijelazu između Kosova i Metohije s lažnim pasošem u maju 2018. godine.

Elek je bio jedan od optuženih za pljačku konvoja Securitasa u martu 2011. u Beogradu, kada je oteto 800.000 eura, koja je u javnosti poznata i kao pljačka vijeka. Svih sedam optuženih 2014. godine su pravosnažno oslobođeni od optužbi zbog nedostaka dokaza, piše Blic.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA