Osuđen Enes Memić: Državljanin Srbije u Crnoj Gori ubio policajca i pobjegao u BiH

Radiosarajevo.ba
Osuđen Enes Memić: Državljanin Srbije u Crnoj Gori ubio policajca i pobjegao u BiH

Srbijanski državljanin Enes Memić (35) osuđen je danas na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva policajca Irfana Kujovića (42) u julu 2015. godine, piše podgorička Pobjeda.

Presudu je donio Viši sud u Bijelom Polju (Crna Gora). Prema navodima optužnice, Memić je 22. jula 2015. oko 19.45 sati na regionalnom putu Slijepač Most - Pljevlja u mjestu Pajska Luka u Bijelom Polju, upravljao vozilom VW Golf II i sa umišljajem ubio saobraćajnog policajca Kujovića na čiji znak za zaustavljanje nije postupio.

"Memić je ne smanjujući brzinu od 90,1 km/h prešao sa desne na lijevu kolovoznu traku i udario policajca, a potom pobjegao, nakon čega je Kujović preminuo", piše u optužnici.

Memić je bio u bjekstvu do decembra pretprošle godine kada ga je Bosna i Hercegovina izručila po međunarodnoj potjernici koju je Crna Gora raspisala za njim. U zatvoru u BiH je odslužio kaznu za šverc droge.

U januaru 2014. godine u podgoričkom Višem sudu osuđen je na godinu robije, zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije do Tuzi (Crna Gora), a zatim do Bijelog Polja, pa dalje u Bosnu i Hercegovinu. Okrivljeni na glavnom pretresu nije priznao krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, tvrdeći da nema nikakvih dodirnih tačaka sa tim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije