U Split stigao trajekt iz Ancone, policija pregledala sve putnike

Radiosarajevo.ba
U Split stigao trajekt iz Ancone, policija pregledala sve putnike
Printscreen / U Split stigao trajekt iz Ancone

Svi trajekti iz Ancone koji dolaze u Split srijedom i subotom će prolaziti istu proceduru, takvu je uputu kao ministra zdravstva Hrvatske, rekao je za 24 sata Vjekoslav Grgić, rukovoditelj Lučkog operativnog centra u Splitu.

U 7 sati u srijedu pristiglo je 80 putnika iz Italije u splitsku luku.

Putnici koji su pristigli u luku Split, koja je i granični prijelaz, su većinom vozači teretnih vozila, ima i nekoliko osobnih automobila.

Potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Identificiran je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Zaražen je i brat mladića kojem je jučer dijagnosticiran koronavirus nakon što se vratio iz Milana gdje je s djevojkom bio na utakmici Lige prvaka, javlja Jutarnji list navodeći da im je to potvrdio ministar Beroš.

Pješaci su prešli kontrolu unutar zgrade, na granici su ih pitali su odakle dolaze i kako se osjećaju. Putnici koji su pristigli u osobnim vozilima zaustavljani su u vanjskim kućicama. Policija na terenu ima zaštitne rukavice i maske.

Razgovaraju sa svim putnicima i pitaju ih odakle dolaze. U splitskoj luci trenutno ne vlada nikakva panika i nema gužvi. Tu je tek dvadesetak kamiona. 

"U područjima koja nisu pogođena ljudi se ponašaju normalno, tek jedan dio nosi maske, nije ništa strašno", rekao je Alex, Španac koji je upravo pristigao iz Italije. 

"Trebamo se svi skupa malo smiriti", rekla je Alexova suputnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije