U Luci Ploče oduzeto skoro 800 hiljada kutija cigareta

0
Radiosarajevo.ba
U Luci Ploče oduzeto skoro 800 hiljada kutija cigareta
Foto: Printscreen/Youtube/MUP Hrvatska / Oduzete cigarete

Policija i carinici u Luci Ploče su u jednom kontejneru zaplijenili još 789.840 kutija cigareta. U nalogu je stajalo da kontejner sadrži staklene proizvode, odnosno čaše.

Velika grupa švercera cigareta uhapšena je nedavno.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz Zagreba u saradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i carinskim službenicima Carinske uprave Ministarstva financija, u nastavku kriminalističkog istraživanja je u Luci Ploče zaplijenio brodski kontejner sa 789.840 kutija ili 15.796.800 komada cigareta bez propisanih nadzornih markica.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Kontejner je u Luku Ploče dopremljen 2. februara 2022. godine, a cigarete su bile skrivene iza staklenih čaša firme iz Dubaija namijenjenih firmi iz Bratislave.

Kako je navedeno, cigarete je pokušalo prošvercati šest ranije prijavljenih osumnjičenih, a kontejner je trebao sadržavati staklene proizvode odnosno čaše.

Cigarete su oduzete i bit će pohranjene do donošenja odluke o uništavanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije