U Hrvatskoj vakcinacija bez najave i naručivanja, a evo i ko se može vakcinisati

0
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj vakcinacija bez najave i naručivanja, a evo i ko se može vakcinisati
Foto: EPA-EFE/Arhiv / Vakcinacija u Hrvatskoj

Od danas građani Hrvatske mogu se bez najave i naručivanja vakcinisati  protiv Covid-19 u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu.

Uz tri lokacije u Zagrebu na kojima će cijepljenje provoditi Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar, građani će moći primiti prvo cjepivo od ponedjeljka i u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Rockefellerovoj ulici 4. Cijepljenje organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet, u vremenu od 9 do 15 sati, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Najprije će se od 9 do 11 sati cijepiti osobe u dobi 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima, a potom od 11 do 13 osobe u dobi 40 i više godina te od 13 do 15 sati mlađi od 40 godina.

Isti raspored vrijedi i za utorak, 29. juna 2021. godine, dok je u srijedu 30. juna predviđeno cijepljenje prije i poslijepodne.

Za cijepljenje se nije potrebno posebno najavljivati, ali je broj osoba koje se mogu cijepiti u jednom terminu ograničen na 800 do najviše hiljadu.

Organizator cijepljenja podijelit će građanima kupone za cijepljenje toga dana prema vremenu dolaska, ovisno o interesu građana, pojašnjeno je na stranici Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije