U Hrvatskoj rekordan broj novooboljelih, preminule dvije osobe

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj rekordan broj novooboljelih, preminule dvije osobe
Foto: EPA-EFE / Hrvatska

U protekla 24 sata, u Hrvatskoj je registrovano 208 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime je nadmašen rekordan broj novooboljelih u jednom danu, dok su preminule dvije osobe, saopćio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

„U protekla 24 sata zabilježeno je 208 novih slučajeva zaraze, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 961“, rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji za medije. 

To je drugi dan zaredom da se u Hrvatskoj bilježi rekordan broj oboljelih u jednom danu.

U četvrtak je registrovano 180 novih slučajeva. 

Na bolničkom liječenju je 106 pacijenata, od toga je na respiratoru njih desetero. Preminule su dvije osobe, jedna je rođena 1960. godine u Splitu i bila je na repiratoru. Druga je rođena 1934. godine, a preminula je u KBC Osijek s komorbiditetom. 

Od 25. februara 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je 6.258 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih su 163 preminule, a 5.134 se oporavilo. 

U samoizolaciji je 3.158 osobe. Do danas su ukupno testirane 134.742 osobe, od toga 1.249 u protekla 24 sata. 

„I dalje su vodeći po broju novooboljelih Splistko-dalmatinska županija i Grad Zagreb. Nastavlja se situacija da je prosječna starost novooboljelih 31 godina, a njihove kliničke slike su trenutno blage“, poručio je Capak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije