U Hrvatskoj preminule još dvije osobe, ali raste broj oporavljenih

Hina
U Hrvatskoj preminule još dvije osobe, ali raste broj oporavljenih
Printscreen / Vili Beroš

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđena tri nova slučaja zaraze novim sojem koronavirusa, a još dvoje ljudi je umrlo, izvijestio je danas Nacionalni stožer Civilne zaštite.

"U protekla 24-sata imamo tri novodijagnosticirane osobe, što daje ukupan broj od 2.088 pozitivnih osoba", rekao je na konferenciji za novinare hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš, ustvrdivši da današnji podaci doista vesele.

Nažalost, umrle su još dvije osobe pa je ukupan broj umrlih porastao na 77. U KBC-u Split umrla žena 1929. godište i u KB Dubrava muškarac, rođen 1946. Jedna osoba je bila na respiratoru, a druga nije, rekao je Beroš.

Na respiratoru je 17 bolesnika. Hospitalizirano je njih 239, devet manje nego jučer. Iz zdravstvenih je otpušteno 591 osoba, što je tri više u odnosu na jučer, kod kuće je oporavljeno 872, što je 39 više nego jučer. Ukupno oporavljeno je 1.463.

Beroš je rekao da ga posebno veseli to što u Istarskoj županiji više nema oboljelih jer su svi koji su bili pozitivni oporavljeni.

"Dakle, sad je pravo vrijeme da zajedničkim naporima idemo dalje, pravo je vrijeme za daljnji oprez i strpljenje", rekao je Beroš.

Poručio je da je i dalje nužno održavanje fizičkog razmaka isto tako i kupovine. Međutim, naglasio je, treba nastojati da se kupovina ne pretvori u porodične izlete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije