U Austriji poginuo Aleš Ekar direktor više hrvatskih firmi: Iza sebe ostavio suprugu i kćerkicu (1)

0
Radiosarajevo.ba
U Austriji poginuo Aleš Ekar direktor više hrvatskih firmi: Iza sebe ostavio suprugu i kćerkicu (1)
Foto: X.com / Aleš Ekar poginuo u Austriji

Slovenski menadžer Aleš Ekar (54), član uprave Iskra brodogradilišta 1 iz Šibenika i član uprave zagrebačke Elke, poginuo je u poznatom austrijskom skijalištu Obertauern.

Njegov nestanak su u subotu, 14. septembra, prijavili prijatelji, nakon čega je pokrenuta akcija spašavanja.

Članovi austrijske gorske službe spašavanja pronašli su njegovo tijelo u nedjelju, 15. septembra, ispod jednog kamena. Kako se radilo o iskusnom skijašu koji dobro poznaje taj teren, pretpostavlja se da je pao u provaliju tokom uspona.

Željko Komšić: Zla krv je zavladala među probosanskim strankama

Željko Komšić: Zla krv je zavladala među probosanskim strankama

Tragično preminuli Aleš Ekar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Prvo zaposlenje dobio je 1996. godine u Industrijskoj komori Slovenije. Potom je šest godina bio komercijalni direktor kompanije Merkur International.

Nakon toga je kao direktor upravljao nizom poznatih kompanija: Jelovica, Belinka Hrvatska, Color trade, Chromos boje i lakovi, Helios Hrvatska, od 2019. godine bio je član uprave Iskra brodogradilišta 1, a unazad nepune dvije godine bio je član uprave Elke.

Aleš Ekar se ne tako davno oženio menadžericom jedne hotelske kompanije u Hrvatskoj, s kojom ima kćerkicu mlađu od jedne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije