Za dlaku izbjegnuta tragedija: Hrvatski ministar umalo nastradao na autoputu

1
Radiosarajevo.ba
Za dlaku izbjegnuta tragedija: Hrvatski ministar umalo nastradao na autoputu
Foto: Screenshot/Facebook / Šime Erlić

Oko 11 sati na autocesti A3 iz pravca Slavonskog Broda prema Županji, kod skretanja za odmorište Marsonia, službeno vozilo Brodsko - posavske županije naletjelo je na veći željezni predmet koji se nalazio na desnom kolničkom traku autoceste, javlja lokalni portal SB online.

U vozilu s vozačem nalazio se župan Danijel Marušić, a iza njegovog automobila vozio se državni sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja Domagoj Mikulić.

Nakon naleta na željezni predmet, probušena je guma i oštećena felga na službenom vozilu županije. Nakon udarca, vozač je počeo gubiti kontrolu nad vozilom koje je jedva na siguran način zaustavio.

Uznemirujući slučaj u BiH: Osman Husejnović (35) brutalno zlostavljao pa pokušao ubiti suprugu

Uznemirujući slučaj u BiH: Osman Husejnović (35) brutalno zlostavljao pa pokušao ubiti suprugu

U trenutku nesreće na autocesti je bio gust saaobraćaj, a iza župana se vozio državi sekretar, a iza njih i ministar ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Događaju su svjedočili novinari, ali i drugi brojni vozači koji su sa zaprepaštenjem gledali šta se dešava. Tragediju je spriječila sposobnost županovog vozača.

Nije poznato na koji je način željezni predmet završio na autocesti, to će policija utvrditi nakon uviđaja, prenosi Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije