Tragedija: Poginuo fudbaler, njegova supruga i četvero djece

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: Poginuo fudbaler, njegova supruga i četvero djece
Foto: Screenshot / X.com / Hamdi Lubad

Strašne vijesti stižu iz Gaze, gdje i dalje traju ratna dejstva - u jednom od izraelskih napada ubijen je fudbaler Hamdi Lubad, a uz njega su poginuli supruga i četiri kćerke.

Vezni fudbaler, koji je igrao za Al Jarmuk, stradao je u svom domu nakon vazdušnog napada koji je Izrael izveo na teritorije palestinske oblasti, koje već mjesecima pokušava da sravni sa zemljom.

Prema riječima novinara Abubakera Abeda, Lubad je 303. fudbaler koji je izgubio život zbog izraelskih napada od početka sukoba na Bliskom istoku u oktobru prošle godine.

Novi detalji: Tijelo brutalno ubijene misice porijeklom iz BiH pronašao njen otac

Novi detalji: Tijelo brutalno ubijene misice porijeklom iz BiH pronašao njen otac

Uprkos tome, fudbalska reprezentacija Izraela nastavlja takmičenje i u septembru je pretrpjela poraze od Belgije (3:1) i Italije (2:1) u Ligi nacija.

Vjerovatno najpoznatiji sportista koji je poginuo u napadima Izraela na Palestinu je nekadašnji reprezentativac Mohamed Barakat.

On je život izgubio u jednom od vazdušnih napada izvedenih sredinom marta 2024. godine, a od njega su se opraštali brojni fudbaleri sa kojima je nastupao tokom karijere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije