Tuga u Srbiji: Poginula dva prijatelja, jedan danas trebao da proslavi rođendan

1
Radiosarajevo.ba
Tuga u Srbiji: Poginula dva prijatelja, jedan danas trebao da proslavi rođendan
Foto: eVrsac / S mjesta jezive nesreće

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak rano ujutru dogodila na ulazu u selo Vlajkovac kod Vršca u Srbiji, poginula su dva prijatelja - M. M. i K. M, koji je danas trebao da proslavi 19. rođendan.

Mladići su pod još nerazjašnjenim okolnostima sletjeli sa mosta u kanal Dunav – Tisa – Dunav, a njihova tijela pronađena su u olupini automobila tek nekoliko sati kasnije.

Mladići su prije tragedije navodno bili na nekom kućnom derneku u Vršcu, gdje obojica žive, navode Novosti. Potom su odvezli drugaricu u obližnje selo Zagajica, a po povratku kući završili su u kanalu.

Ramo Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića nakon oslobađanja

Ramo Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića nakon oslobađanja

Probili ogradu mosta

Vozili su desnom stranom puta, a onda su, iz za sada nepoznatih razloga, prešli na lijevu stranu, probili ogradu mosta i upali u DTD.

"Bijeli Renault Megan, koji je bio prevrnut naopačke, izvadili smo iz vode preko mosta, uz pomoć viljuškara, ne znajući da li u njemu ima nekoga. A onda smo ugledali stravičan prizor, dva mlada tijela, koja su bila zaglavljena između zadnjeg sjedišta i gepeka. Pokušali smo da ih izvadimo, ali su to ipak morali da urade vatrogasci", prepričava jezive scene Marko Popović, vršački ribočuvar.

Trenirali nogomet

Oba mladića su trenirala fudbal. M. M. je igrao za fudbalski klub Ripensija iz Temišvara. Bio je jedinac. K. M. je igrao za seoski klub iz Vlajkovca, a rodom je iz susjednog sela Zagajica.

Oni koji su tog jutra prolazili kobnom dionicom puta, kažu da je bila velika magla, a pretpostavlja se da je do nesreće došlo uslijed neprilagođene brzine. Osnovno javno tužilaštvo, koje vodi ovaj slučaj, najverovatnije će naložiti da se uradi obdukcija tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije