Trideset novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj

AA
Trideset novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj
FOTO: Pixabay / Ilustracija

U Republici Hrvatskoj u protekla 24 sata trideset je novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 30, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.366, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije, 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.
Do sada je testirano 73.093 osoba, od toga 347 u posljednja 24 sata.
Na bolničkom liječenju je 16 osoba, a na respiratoru nema pacijenata.
Ukupan broj ozdravljenih je 2.142, dok je ukupan broj preminulih 107, izvijestio je Stožer.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš danas je tokom boravka u Splitu istaknuo kako je Hrvatska po broju slučajeva koronavirusa na samom začelju Europe, iza Slovenije, te kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj dobra.

Naglasio je kako danas nema novodetektiranih slučajeva zaraze u Zadru te kako svi zaraženi s tog područja imaju dobru kliničku sliku.

„Broj zaraženih ne raste eksponencijalno, nego linearno“, poručio je Beroš te dodao kako je deset oboljelih detektirano unutar jednog objekta, tj. u samostanu časnih sestara.

Ministar Beroš je pojasnio kako bi ta brojka, ukoliko bi bila podijeljena na više hrvatskih gradova, predstavljala ozbiljniju opasnost za zdravlje nacije od situacije kada je brojka zabilježena unutar jednog objekta.

Ocijenio je kako se ne radi o drugom valu koronavirusa poručivši kako epidemiolozi očekuju kako bi se drugi val mogao pojaviti najesen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije