Tragedija u Hrvatskoj: Ubijena majka devetero djece

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Hrvatskoj: Ubijena majka devetero djece
Foto: emedjimurje.hr / Strava u Hrvatskoj

U Međimurju je ubijena 37-godišnja žena, majka devetero djece. Vijest su objavili hrvatski portali, koji su naveli da je u nedjelju, 16. februara, u 18.52 sata Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio dojavu iz bolnice u Čakovcu, u kojoj je objavljeno da je 37-godišnjakinja primljena s teškim povredama opasnim po život. 

Danas je stigla nova obavijest iz ove bolnice u kojoj je objavljena informacija da je 37-godišnjakinja, nažalost, preminula.

Kako piše eMeđimurje, Violeta O. je majka devetero djece.

"Svađali su se, to je bilo oko 18 sati. Ne znam zbog čega", kaže svjedok koji dodaje da se radilo o napadu nožem.

"Moj kolega je otpeljao na hitnu, jutros sam čula da je umrla", rekao je svjedok.

Preminula Violeta O. majka je devetero djece, kažu u romskom naselju Piškorovcu. Mještani kažu da su znali čuti viku i galamu koja je dopirala iz kuće, a i jučer navečer nevjenčani supružnici su se, napominju, posvađali.

Jedan je mještanin odvezao povrijeđenu Violetu u bolnicu u Čakovcu, gdje su se ljekari borili za njezin život, no nisu ju uspjeli spasiti jer su povrede bile preteške.

Uhapšeni 35-godišnjak se nalazi u prostorijama Policijske stanice u Međimurju.

U policiji za sada ne mogu potvrditi je li bio pijan, no zato je potvrđeno da je od prije poznat policiji, uz ostalo i zbog kaznenih djela vezanih uz nasilje.

Policija za sada ne želi izlaziti s informacijama o tome je li u ubistvu korišteno neko oružje. Povrede su višestruke, i tek će obdukcija pokazati koja je bila smrtonosna.

Nije isključena mogućnost da 35-godišnjak umjesto za ubistvo bude optužen za teško ubistvo.

Policiji je, osim po kaznenim djelima s elementima nasilja, poznat od prije i po krađama. Kako saznaje eMedimurje, brigu o djeci preuzela je rodbina preminule Violete O.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije