Tutin / Otac, majka i kćerka preminuli za tri dana, dva sina kritično

30. 06. 2020. u 23:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1155

Porodicu Suljović iz Tutina pogodila je teška tragedija. Otac, majka i kćerka preminuli su za svega tri dana, a dva sina su veoma kritično. To je potvrdio epidemiolog Mitke Eminović iz tamošnjeg Doma zdravlja.

“Nisu umrli u bolnici, pa njihova imena nisu ušla u kovid-bazu”, objašnjava doktor Eminović.

“Oni su familija našeg kolege, tako da pouzdano znamo da su imali simptome kovida 19. Situacija u Tutinu je teška. Poslije ukidanja vanrednog stanja desilo se eksplozivno zaražavanje. O tome svjedoči i to što smo uradili čak 900 snimanja pluća. Ogroman je broj ljudi koji imaju simptome”, prenose Nezavine novine.

Tutin prema broju stanovnika ima najveći broj zaraženih u Srbiji.

“Ne znamo koliko je oboljelih”, kaže Eminović.

“Respiratore u Tutinu nemamo. Imamo samo kovid, ambulantu u kojoj radimo samo rendgen i laboratorijsku dijagnostiku i serološke testove. Ne radimo PCR testove, pa ne možemo da utvrdimo da li su naši pacijenti zaraženi kovidom, jer serološki testovi su kod oboljelih najčešće negativni. Zato te ljude tretiramo kao negativne i šaljemo ih u kućnu izolaciju”.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA