U Novi Pazar stižu i ljekari iz Sarajeva i Tuzle

Anadolija
U Novi Pazar stižu i ljekari iz Sarajeva i Tuzle
FOTO: Fena / Novi Pazar

Situacija još nije pod konac u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ali je zahvaljujući pomoći Kliničkog centra iz Kragujevca neuporedivo bolje stanje nego pre tri, četiri dana, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. 

"Daleko je manji pritisak na bolnicu, ambulante, očekujem da će u narednih sedam do deset dana situacija zaista biti pod kontrolom", rekao je Ljajić za televiziju Prva.

Rasim Ljajić - undefined

Foto: Wikipedia: Rasim Ljajić

Govoreći o dolasku premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lonačara u Novi Pazar, a nakon što je proglašena vanredna situacija zbog porasta novoobolelih od koronavirusa, on je rekao da oni danas donose i veliku količinu zaštitne i medicinske opreme, kao i da su netačni natpisi da "u gradu nema ničeg".

"Ovaj problem nije došao zbog nedostatka aparata, već zbog nedostatka ljudstva. Veliki broj ljudi se lečio kući, pa se sa upalom pluća u velikom broju javio i došao u bolnicu. Zdravstveni sistem to nije mogao da podnese čak i da je bio kompletan, a posebno što je deo lekara bio van stroja zbog bolesti", rekao je Ljajić.

Ljajić je kazao i da ga je zvao član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i pitao šta treba, tako da će doći u Novi Pazar i ekipa lekara iz Sarajeva i Tuzle, kojima će biti izdate privremene licence.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije