Tragedija na cesti u susjedstvu: Policajac na motoru usmrtio starca

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija na cesti u susjedstvu: Policajac na motoru usmrtio starca
Foto: MUP Hrvatske / Hrvatska policija / Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo je očevid tragične prometne nesreće koja se jučer oko 17 sati dogodila u Ulici Dr. Vladka Mačeka u centru Karlovca u kojoj je poginuo 80-godišnji muškarac nakon što ga je udario policajac na motoru.

"Prema rezultatima uviđaja i do sada prikupljenim informacijama, utvrđeno je da je 80-godišnji hrvatski državljanin kao pješak počeo prelaziti troatar Ulice Vladka Mačeka van obilježenog pješačkog prijelaza dok su se trotoarom kretala vozila.

Na 80-godišnjeg pješaka naletio službeni motocikl Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske kojim je iz smjera Korza upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

U saobraćaknom nesreći smrtno je stradao 80-godišnji pješak, dok je vozač motocikla teško tjelesno povrijeđen.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradalog pješaka, izuzimanje krvi i urina od vozača motocikla te se poduzimaju druge mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti nastanka ove prometne nesreće", navode u ŽOD Karlovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije