Titova jahta "Jadranka" na prodaju za 80.000 eura

Radiosarajevo.ba
Titova jahta "Jadranka" na prodaju za 80.000 eura
Vlada Crne Gore saopštila je da će putem javnog oglašavanja i po početnoj cijeni od 80.000 evra biti prodata nekadašnja Titova jahta Jadranka.

Jahta je izgrađena u brodogradilištu u Kraljevici 1977. godine, a crnogorska Vlada proglasila je suvišnom za potrebe državnih organa Crne Gore.

Iz Vlade je saopšteno da je ovlašteni sudski vještak konstatovao da brod nije u plovnom stanju i da mu je životni vijek istekao, te da je Ministarstvo odbrane zaduženo da u skladu sa Zakonom o državnoj imovini jahtu ponudi na prodaju putem javnog oglašavanja.

"Jahta će biti ponuđena na prodaju putem javnog oglašavanja po početnoj cijeni od 80.000 eura koliko iznosi procjena vještaka", navedeno je u saopštenju, prenosi Srna.

U slučaju neuspješne prodaje putem javnog oglašavanja, Ministarstvo odbrane je zaduženo da formira komisiju, koja će brod ponuditi na prodaju kao dotrajalu – otpadnu jahtu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije