Titov penthouse u New Yorku se prodaje za 18 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Titov penthouse u New Yorku se prodaje za 18 miliona dolara
Penthouse na Park aveniji koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine prodaje se za 18 miliona dolara.

Prodaja je počela ove sedmice, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthousea trebale bi prema dogovoru o sukcesiji podijeliti bivše republike.

Riječ je o šesterosobnom stanu s četiri kupaonice kojeg su koristili ambasadori bivše države pri Ujedinjenim narodima. Riječ je o dvije nekretnine na Manhattanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije.

U dupleksu površine 216 metara kvadratnih niko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dvije fotografije, onu terase i onu zgrade u kojoj se stan nalazi. Jugoslavenski ambasador Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 hiljada dolara - u gotovini.

New York Post prije dva mjeseca podsjetio je da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

"To je istinski dijamant koji se može pretvoriti u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Aveniji Park", rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju penthousea. 

Oglas možete vidjeti ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije